Bosch wasmachine reparatie service

Bosch wasmachine reparatie service

Bosch wasmachine reparatie service: Waarom start mijn Bosch-wasmachine niet?

Hoewel een wasmachine die niet start mogelijk gerepareerd moet worden, lost een doe-het-zelf oplossing het probleem in de meeste gevallen op.
Waarom start mijn Bosch wasmachine niet? Een geactiveerde kinderslotfunctie is een van de meest voorkomende redenen. Probeer deze tips voor het oplossen van problemen met de Bosch wasmachine om ervoor te zorgen dat hij op commando start.

5 redenen waarom een ​​Bosch-wasmachine niet start:bosch wasmachine reparatie service - premium witgoed reparatie

Stroomproblemen of verkeerde instellingen zijn twee mogelijke redenen waarom een ​​Bosch-wasmachine niet start en slechts een snelle aanpassing vereist. Hier leest u hoe u startproblemen met de meest waarschijnlijke oorzaken kunt oplossen.

Wasmachine krijgt geen stroom

Controleer bij het beoordelen van een Bosch-wasmachine die niet start eerst de stroombronnen. Zonder consistente en voldoende elektriciteit start de wasmachine niet. Als het display niet oplicht en geen van de knoppen reageert, krijgt de wasmachine waarschijnlijk geen stroom.

Zorg ervoor dat het netsnoer goed is aangesloten op een werkend stopcontact en niet beschadigd is. Vermijd het gebruik van verlengsnoeren die niet betrouwbaar de vereiste spanning kunnen overbrengen, waardoor spanningspieken ontstaan ​​die de stroom onderbreken. Controleer ten slotte de stroomonderbreker van uw huis op geactiveerde stroomonderbrekers en reset deze indien nodig.

Noodzaak om het kinderslot van de wasmachine uit te schakelen

In veel gevallen start een Bosch-wasmachine niet omdat de functie Kinderslot is ingeschakeld. Deze functie vergrendelt alle knoppen op het bedieningspaneel, inclusief Start, om onbedoeld gebruik te voorkomen. Eenmaal ingeschakeld, lichten de letters “CL” of een sleutelsymbool op het display van de wasmachine op.

Het proces voor het uitschakelen van het kinderslot van de Bosch-wasmachine varieert afhankelijk van uw model wasmachine. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om het juiste proces voor uw wasmachine te bepalen. Als u een bepaalde knop of een reeks knoppen gedurende 3 seconden ingedrukt houdt, wordt de functie meestal uitgeschakeld en wordt het bedieningspaneel ontgrendeld. U weet dat de functie Kinderslot is uitgeschakeld wanneer de letters “CL” of het sleutelsymbool van het display verdwijnen.

Bosch wasmachine reparatie service

Wasmachinedeur niet vergrendeld

Als veiligheidsmaatregel en om lekken te voorkomen, gaat een wasmachine van Bosch pas aan als de deur volledig gesloten en vergrendeld is. Duw de deur altijd dicht totdat u een hoorbare klik hoort, wat aangeeft dat de grendel is vergrendeld. Eenmaal ingeschakeld, signaleert de vergrendeling de deurschakelaar om de start van een was cyclus aan te geven.

Als u de grendel niet hoort klikken bij het sluiten van de deur, controleer dan het volgende:

Geknelde kleding: voorwerpen die vastzitten in de deuropening kunnen ervoor zorgen dat de deur niet goed sluit. Controleer op vastzittende kleding en plaats deze in de waskuip.

Vuil: Schimmels, meeldauw of afwasmiddel kunnen zich ophopen in de rubberen deurafdichting en ook een goede sluiting verhinderen. De meeste reinigingstips voor de wasmachine bevelen regelmatige reiniging van de deurafdichting aan om ervoor te zorgen dat deze goed werkt.

Schade: Als de vergrendeling nog steeds niet vastklikt, kan deze beschadigd zijn en moet deze worden beoordeeld door een professionele servicedienst.

Controleer de instellingen van de wascyclus

Controleer voordat u uw wasmachine start het bedieningspaneel om er zeker van te zijn dat de gewenste instelling is geselecteerd. Wanneer de functie Uitstel is ingeschakeld, wordt de start van de wascyclus uitgesteld tot een vooraf ingestelde latere tijd. Als er ondertussen een foutcode wordt weergegeven, kan een mogelijke storing voorkomen dat een cyclus start. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om te bepalen hoe u Tijdvertraging kunt uitschakelen en foutcodes kunt ontcijferen.

Knippert de startknop van uw Bosch wasmachine? Het is mogelijk dat deze niet correct is ingedrukt, waardoor een cyclus niet kan starten. Houd de Start-knop altijd 1-2 seconden ingedrukt om een ​​wasprogramma te starten.

Bosch wasmachine reparatie service

Kapotte wasmachineonderdelen

Als u nog steeds merkt dat uw Bosch-wasmachine niet start nadat u de bovenstaande tips hebt geprobeerd, kan een defect onderdeel verantwoordelijk zijn.

De volgende onderdelen voorkomen dat de wasmachine start wanneer ze breken, waardoor een professionele wasmachinereparatie vereist is:

Lijnzekering: De lijnzekering springt door als de wasmachinecircuits overbelast raken, maar hij kan ook doorslaan als hij defect is. In beide gevallen kan de zekering niet worden gerepareerd en moet deze worden vervangen. Een professionele servicedienst moet de wasmachinecircuits beoordelen voordat de zekering wordt vervangen.

Displaybord: Als een of meer knoppen op het displaypaneel niet oplichten of niet reageren op opdrachten, is het bord mogelijk defect en moet het worden vervangen.

Timer: Wanneer de timer afbreekt, wordt er niet op het juiste moment spanning naar de juiste wasfunctie gestuurd. Dit kan voorkomen dat hij start, leegloopt of draait.

De technici van wasmachine reparatie kunnen een niet startende Bosch wasmachine repareren of andere problemen verhelpen. Plan vandaag nog uw reparatie bij ons in!