Wasmachine reparatie Alkmaar

Wasmachine reparatie Alkmaar

Wasmachine reparatie Alkmaar geeft u tips hoe kledingstukken op welke temperatuur te wassen.

wasmachine reparatie alkmaar

Kan het kwaad om kledingstukken op een verkeerde temperatuur te wassen?

Niet om u ongerust te maken, maar als u uw favoriete kledingstuk per ongeluk op de verkeerde watertemperatuur wast, kan het krimpen, uitrekken, vervagen en over het algemeen een kortere levensduur hebben. Over een grote storing in de kledingkast gesproken!

Gelukkig is je wasmachine ontwikkeld om je favoriete kleding zo lang mogelijk draagbaar te houden, en net als bij alle apparaten worden er voortdurend nieuwe innovaties ontwikkeld om betere resultaten te leveren. Die resultaten zijn echter grotendeels afhankelijk van of u weet hoe u uw wasmachine correct moet bedienen – en dat omvat ook het leren van de juiste wastemperatuur.

Wasmachine reparatie Alkmaar: Het risico van gebruik van de verkeerde wastemperatuur

Weet ten eerste wat er op het spel staat. Hoewel een enkele uitgerekte trui of een verkleurd shirt een vervelend ongemak kan zijn, is het niet het einde van de wereld. Maar als uw kleding constant verwrongen, verbleekt en gekrompen uit de was komt, kan het een kostbare zaak worden om te moeten vervangen.

Met trends zoals de langzame modebeweging die de kwestie van duurzaamheid onder druk zet, worden consumenten zich steeds meer bewust van verkwistende praktijken, en het kiezen van de verkeerde wastemperatuur – die kleding kan beschadigen, waardoor ze moeten worden vervangen -zou een bijdrage kunnen leveren.

Door de juiste wastemperatuur te selecteren, doet u dubbele dienst: u helpt uw ​​portemonnee en helpt de aarde.

Wasmachine reparatie Alkmaar: Controleer het etiket

De beste manier om de juiste watertemperatuur voor een lading te weten, is door simpelweg het etiket te controleren. Wacht – we weten het! Het lezen van wasetiketten voelt alsof je een muur van hiërogliefen probeert te decoderen, maar gelukkig zijn er meerdere manieren om de informatie te vinden die je nodig hebt, zoals het label in de kraag van het kleding stuk.

Ken uw wastemperaturen

Als volwassen worden meer op Goudlokje leken, dan zou testen welke wastemperatuur te hoog, te koud en precies goed is, minder vervelend aanvoelen. De waarheid is dat de gemiddelde wasmachine het misschien gewoon veilig noemt en wast met koud water, wat meestal werkt. Natuurlijk heeft elke wastemperatuur zijn eigen unieke voor- en nadelen, zoals de volgende.

Wasmachine reparatie Alkmaar: Koude wascycli

Voordat we iets anders noemen, moeten we instaan ​​voor koud water beurten als het gaat om energie-efficiëntie. De gemiddelde wasmachine gebruikt tot 90 procent van zijn energie om water op te warmen. Dat betekent dat als je kleding in koud water wast, je in de loop van de tijd wat geld kunt besparen.

Wassen op koude temperatuur:

Voorkomt dat kleding vervaagt

Voorkomt uitrekken

Makkelijk voor fijne was zoals linnen en kant

Koude-temp was nadelen:

Niet zo effectief in het elimineren van ziektekiemen als warm of heet water

Moeilijkere tijd om waspoeder op te lossen

Warme wascycli

Wist je dat denim het beste in warm water kan worden gewassen? Terwijl heet water en heet drogen jeans mogelijk kunnen doen krimpen, geven wasbeurten met warm water net genoeg warmte om vuil en rotzooi beter op te ruimen, dan koud water. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

Wassen op warme temperatuur:

Het beste op door de mens gemaakte stoffen, inclusief breisels en denim

Goed voor felle kleuren

Het beste voor kleding met aanbeveling voor permanente pers

Warm-temp was nadelen:

Kan bepaalde vlekken, zoals bloed of zweet, vastzetten

Kan natuurlijke stoffen doen krimpen, waaronder katoen, wol en linnen

Wasmachine reparatie Alkmaar: Hete wascycli

Geen enkele andere wastemperatuur doodt bacteriën zo effectief als een hete was. In dezelfde mate zullen wasbeurten op hete temperatuur bepaalde stoffen doen krimpen en kleuren laten verbleken.

Voordelen op hete temperatuur wassen:

Het beste voor sterk vervuilde artikelen, zoals handdoeken en beddengoed

Het beste in het ontsmetten van kleding

Nadelen op warme temperatuur:

Zeer kostbaar

Kan ervoor zorgen dat kleuren vervagen

Kan moeilijk zijn voor fijne was

Wasmachine reparatie Alkmaar: Laatste tips

Nu je wat meer weet over de voordelen van het wassen van kleding op de juiste temperatuur, kun je deze weetjes ook in je zak steken.

Water uit de kraan is kwetsbaar voor de elementen, waardoor het in de zomer warmer en in de winter kouder is. Wasmachines met automatische temperatuurregeling detecteren en passen de temperaturen automatisch aan, zodat het water de juiste graad heeft.

Hoe kouder het waswater, hoe meer wasmiddel u nodig heeft voor een goede wasbeurt.

Het selecteren van een spoelcyclus op koude temperatuur werkt voor alle wasbeurten en is kosteneffectiever.

Veel besparingen

Hoewel kennis van onschatbare waarde is, is een wasmachine die je kleine zwarte jurkje of favoriete T-shirt net zo waardevol. Als de prestaties van uw huidige wasmachine overspoeld zijn, is het misschien tijd om te repareren.

Bel voor een afspraak met de wasmachine specialist in Alkmaar via 0686360040.