Wasmachine reparatie Leiden

Wasmachine reparatie Leiden

Wasmachine reparatie Leiden geeft tips om uw wasmachine te reinigen.

Heeft u de laatste tijd een verandering opgemerkt in de geur van uw wasmachine? Heeft het vuil dat u brandschoon wilt krijgen? Of probeert u de nieuwe wasmachine die u net heeft gekregen te onderhouden? Wat uw situatie ook is, we weten dat het gemakkelijk kan zijn om het onderhoud van uw wasmachine te verwaarlozen. Dat gezegd hebbende, schimmel of vuil kan zich gemakkelijk ophopen in uw apparaat, waardoor ongewenste geuren ontstaan ​​en het vermogen om goed te functioneren wordt verminderd. Maar wanhoop niet – hier leest u hoe u uw wasmachine voor de voorlader schoonmaakt.

wasmachine reparatie leiden

Wasmachine reparatie Leiden: Een voorlader wasmachine reinigen in 5 stappen

Je hebt nodig:

Chloor bleek

Gedistilleerde witte azijn

Rubberen afwashandschoenen

Microvezeldoek

Oud T-shirt, lap of handdoek

Spons of borstel

Spuitfles

Stap 1: Desinfecteer de wastrommel.

De trommel is het deel van de wasmachine waar u uw wasgoed in doet – het is ook een broedplaats voor bacteriën, schimmels en vuilophoping door vuil water. Het beste reinigingsmiddel om deze boosdoeners uit te roeien is chloorbleekmiddel. Chloorbleekmiddel is een ontsmettingsmiddel en het doet uitstekend werk bij het doden van 99,9 procent van de bacteriën, schimmels en meeldauw. Het kan ook helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken in de trommel.

Voeg ergens tussen de halve tot twee hele kopjes bleekmiddel toe aan de trommel, sluit de deur van de wasmachine en laat het wasprogramma zo lang mogelijk en op de hoogste temperatuur draaien.

Stap 2: Reinig de rubberen pakking grondig.

Wanneer de wascyclus voorbij is, zorg dan voor de rubberen pakking rond de deur – dit is een ander onderdeel van de wasmachine waar gemakkelijk schimmel of vuil kan ophopen. Veeg eerst de rubberen pakking schoon met een oude doek en spuit vervolgens het gebied van de rubberen pakking in met gedistilleerde witte azijn. Werk de azijn in met een schone microvezel doek. Deze stap moet grondig worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er geen overgebleven schimmel of vuil is.

Als de vlekken op uw rubberen pakking hardnekkig zijn om te verdwijnen, draag dan rubberen afwashandschoenen en steek een oude doek in chloorbleekmiddel. Stop de met bleekmiddel doordrenkte doek in de rubberen pakking en laat deze ongeveer een uur intrekken voordat u de pakking er opnieuw grondig uitveegt.

Stap 3: Demonteer en verwijder het/de wasmiddeldoseerbakje(s).

Het wasmiddeldoseerbakje is het compartiment voor de voorlader waarin het wasmiddel en andere wasmiddelen die u gebruikt, worden bewaard. Om de dispensers schoon te maken, demonteert u ze en haalt u ze eruit. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, kunt u de gebruikershandleiding van uw apparaat raadplegen. Zodra u de dispensers eruit hebt gehaald, laat u ze in heet water weken voordat je ze schrobt met een spons of borstel, gedrenkt in een reinigingsmiddel naar keuze. Nadat u alle smurrie uit de dispensers heeft verwijderd, laat u ze drogen of veegt u ze af met een droge microvezeldoek en bevestigt u ze op hun juiste plaats in de wasmachine.

Stap 4: Veeg de buitenkant af.

Om de buitenkant van uw wasmachine schoon te maken, stof eerst het hele oppervlak van de wasmachine lichtjes af en spray vervolgens de buitenkant met gedistilleerde witte azijn. Veeg het apparaat af met een microvezeldoek totdat de glans hersteld is.

Stap 5: Spoel uit en droog.

Na de grondige reiniging van uw voorlader, moet u een spoel- en centrifugeercyclus uitvoeren om alle reinigingsmiddelen die u hebt gebruikt te verwijderen. U kunt de cyclus op de langste tijd en op de hoogste temperatuur draaien om ervoor te zorgen dat alle resterende bleek en azijn verdwenen zijn. Om te voorkomen dat er een schimmelgeur ontstaat, is het belangrijk dat u de binnenkant van de trommelwasmachine afveegt totdat deze droog is of dat u de deur van de wasmachine op een kier laat staan ​​om aan de lucht te drogen.

Voor een professionele wasmachine reparatie, belt u met de wasmachine reparatie specialist in Leiden via 0686360040.