Wasmachine reparatie Lelystad

Wasmachine reparatie Lelystad

Wasmachine reparatie Lelystad geeft tips om uw wasmachine te reinigen en te ontsmetten

Bent u een van de vele huiseigenaren die hun vertrouwde apparaten als vanzelfsprekend beschouwen? Voel je niet slecht. Net als het spreekwoordelijke piepende wiel dat geen aandacht krijgt, vergeten velen van ons dat onze apparaten een beetje aandacht nodig hebben, totdat ze niet goed werken. Maar weten hoe we onze apparaten op de juiste manier moeten reinigen, is van vitaal belang om deze essentiële huishoudelijke voorziening efficiënt te laten werken. Dit is waarom u uw wasmachine grondig moet reinigen en ontsmetten, en hoe u de klus kunt klaren.

wasmachine reparatie lelystad

Wasmachine reparatie Lelystad: waarom uw wasmachine reinigen?

Er zijn drie goede redenen om uw wasmachine periodiek schoon te maken en te ontsmetten. Ja, het helpt de apparaten er als nieuw uit te laten zien. Maar esthetiek is niet de enige reden om deze taak aan uw takenlijst toe te voegen. Ten eerste helpt een grondige reiniging uw apparaten efficiënter te laten werken, wat hun levensduur kan verlengen en u zelfs geld kunt besparen op reparaties en energierekeningen.

Ten tweede zullen schone wasmachines je ook betere prestaties geven, wat betekent dat je kleding er schoner uitkomt, beter ruikt en minder gekreukt zal zijn.

Ten slotte kunt u enkele veiligheidsrisico’s voorkomen door uw wasmachine en schoon en ontsmet te houden.

Hoe u uw wasmachine reinigt, hangt af van of het een bovenlader of een voorlader is.

Wasmachine reparatie Lelystad: Bovenlader wasmachines

Voor het reinigen en ontsmetten van uw bovenlader wasmachine moet u eerst het wasmiddel doseerbakje verwijderen. Was de dispenser met zeepsop om resten van wasverzachter en wasmiddel te verwijderen en doe hem terug in de wasmachine. Vul vervolgens uw lege wasmachine met een kopje bleekmiddel en heet water. Laat het een uur zitten en voer dan een enkele reinigingscyclus uit.

Zodra de cyclus is voltooid, vult u de wasmachine opnieuw met een tot twee kopjes witte azijn en heet water, laat u deze een uur staan ​​en voert u nog een reinigingscyclus uit. Voer vervolgens een laatste reinigingscyclus uit met alleen heet water.

Wasmachine reparatie in Lelystad: Voorlader wasmachine

Een veelvoorkomend reinigingsprobleem bij voorladers is dat er schimmel rond de deurafdichting kan ontstaan. Deze schimmel veroorzaakt een muffe geur in het apparaat.

U kunt een wasmachine met voorlader ontsmetten door negen delen water en één deel bleekmiddel te mengen om de deurafdichting te reinigen met een kleine borstel, zoals een tandenborstel.

Als u klaar bent, gebruikt u dezelfde oplossing en methoden als vermeld voor machines met bovenlader om de binnenkant van de machine en het wasmiddel doseerbakje te reinigen.

Sommige wasmachines met voorlader hebben een optie voor reiniging op het bedieningspaneel. Als de wasmachine deze optie niet heeft, kies dan de grootste lading en de opties voor het heetste water en ga verder zoals hierboven beschreven.

Als u uw wasmachine schoonmaakt en ontsmet en de prestaties van de apparaten niet verbeteren, haast u dan niet om ze te vervangen, maar overweeg ze in plaats daarvan te repareren. Bij wasmachine reparatie helpen we klanten al meer dan 15 jaar met vriendelijke en hoogwaardige reparatieservices voor wasmachines.